Олімпіада-2012. Підсумки восьмого дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада-2012. Підсумки восьмого дня

1700
П'ятниця стала другим днем поспіль, за підсумками якого нашим спортсменам не вдалося поповнити медальну скарбничку.
Кращий результат в академічному веслуванні, де було розіграно чотири комплекти нагород, показала чоловіча четвірка парна, яка зайняла в підсумковому протоколі дев'яте місце. Жіноча двійка парна замкнула десятку найсильніших. Олімпійськими чемпіонами ж стали екіпажі з Німеччини, Нової Зеландії (два "золота") і Великобританії, причому всі з величезною перевагою навіть над срібними призерами - напруженої боротьби в фіналах не спостерігалося.
У розіграші двох комплектів нагород у кульовій стрільбі взяли участь відразу три українці, щоправда, далі кваліфікації ніхто з них не ступив. Якщо Роман Бондарук виступив непогано (дванадцяте підсумкове місце), то Артур Айвазян відкрив третій десяток, а Сергій Куліш і зовсім розмістився на передостанньому місці підсумкового протоколу.
У цих видах були свої герої і невдахи. Наприклад, росіянин Олексій Клімов у кваліфікації стрільби з пістолета з 25 метрів встановив світовий рекорд (592), а за підсумками фіналу, який виграв кубинець Леуріс Пупо, не потрапив до призової трійки. Зі стрільби з гвинтівки з 50 метрів з положення лежачи "золото" дісталося білорусу Сергію Мартинову. Світовий рекорд (705,5) він встановив в екіпіровці 1996 року, гвинтівку використовує 1999 року випуску, а патрони - ще радянського випуску 1985 року "Олімп".
Олімпійським чемпіоном у стрибках на батуті став китаєць Дон Дон, а от українець Юрій Нікітін завалив другу спробу і за підсумками кваліфікації зайняв тільки 14-е місце.
Бадмінтон і стрільба з лука залишаються азіатськими видами. У міксті першого виду спорту на третю сходинку п'єдесталу пошани пробилися данці, а індивідуальна першість лучників перетворилася на відкритий чемпіонат Азії, адже в призерах спортсмени Кореї, Японії та Китаю. З трьох українців далі за всіх пройшов Віктор Рубан, але в чвертьфіналі каменем спотикання став майбутній чемпіон кореєць Чжин Хик О.
Вчора була закрита програма олімпійського дзюдо, але в двох найбільших вагових категоріях українці загального негативного враження не виправили. Ірина Кіндзерська вибула з боротьби після чвертьфіналу і програла сутичку за "бронзу", а Станіслав Бондаренко і зовсім провів одну невдалу сутичку. Чемпіонами ж стали кубинка Ідаліс Ортіс і француз Тедді Рінер.
У важкій атлетиці нам і сподіватися було ні на кого, так що любителі штанги просто стежили за успіхами і невдачами інших. Світлана Подобедова встановила олімпійський рекорд у поштовху (161 кг), повторила світовий рекорд у сумі двоборства (291 кг) і стала олімпійською чемпіонкою тільки завдяки тому, що виявилася легшою від росіянки Наталії Заболотної, на рахунку якої олімпійські рекорди в ривку (131 кг) та сумі двоєборства (все ті ж 291 кіло). У чоловіків все обійшлося без рекордів, але поляк Адріан Едвард Зілінський обіграв росіянина Апті Аухадова також тільки завдяки меншій власній масі.
У плавальному басейні був ще один день Сполучених Штатів Америки - спортсмени цієї країни виграли три фінали з чотирьох. Олімпійськими чемпіонами стали Кеті Ледецкі, Мелісса Франклін (зі світовим рекордом на 200 метрах на спині) і, звичайно ж, Майкл Фелпс. Хоч якесь розмаїття в музичне оформлення вечора вніс тільки француз Флоран Манаду. Андрій Говоров і Дарина Зевіна стали першими українцями, хто пробився до півфіналу на двох дистанціях, але далі не пішли.
Першими чемпіонами Лондона-2012 в легкій атлетиці стали польський штовхач ядра Томаш Маєвський та ефіопська бігунка на 10 тисяч метрів Тірунеш Дідаба. А ось на треку виконували соло велосипедисти Великобританії і вчорашніх колоній. Чоловіки виграли гонку переслідування, а Вікторія Пендлтон - кейрін.
Свій розвиток отримав скандал з суддівським свавіллям в боксерському турнірі. Після відхилення першого протесту на результат бою українця Євгена Хітрова і британця Ентоні Огого з ініціативи президента НОК України Сергія Бубки був поданий другий протест, який також був відхилений. Проте українська сторона готує документи для подачі в спортивний арбітражний суд в Лозанні, який під час Олімпіади засідає в Лондоні. Так що крапку в цій справі ставити ще рано. До речі, від суддівської некомпетентності постраждав не тільки український боксер. Рефері не побачили явної переваги білоруса над корейцем, а японець згідно з записками суддів програв поєдинок, по ходу якого шість разів відправляв азербайджанця в нокаут. Апеляція японської делегації була задоволена, а рефері дискваліфікували.
3 серпня в Лондоні в сьомий день Олімпійських ігор розіграні всі 22 комплекти нагород. На перше місце в медальному заліку вийшли американці (21-10-12), випередивши китайців (20-13-9), третіми залишилися корейці (9-2-5).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас