Fitch: Зростання кредитування у світі сповільниться ще сильніше в 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Зростання кредитування у світі сповільниться ще сильніше в 2012р

281
Зростання реального кредитування по всьому світу сповільнилося до 4% в 2011 році, і в поточному році тенденція до його ослаблення буде виражена ще яскравіше, йдеться в новій доповіді агентства Fitch Ratings про макропруденційні ризики.
"Fitch прогнозує, що зростання світового банківського кредитування цього року послабшає до 3% у реальному вираженні. Проте, у низці країн з економікою, що розвивається, спостерігається поєднання швидкого зростання кредитування та інфляції цін на активи, яке в минулому приводило до формування "мильних бульбашок", - заявив старший директор групи суверенних рейтингів Fitch Річард Фокс.
Разом з тим швидкість збільшення кредитування в останні два роки істотно нижча від темпів, які могли б відновити побоювання щодо перекредитування світової економіки в цілому. На розвинених ринках показники кредитування стагнують, у всіх регіонах, що розвиваються, підйом, як очікується, сповільниться цього року.
Найбільш швидке зростання кредитування, як і раніше, спостерігається в Азії - 9% в 2012 році проти 11% в 2011 році. У Латинській Америці темпи підйому скоротяться вдвічі - до 5%, і лише Бразилія піде наперекір загальній тенденції: від неї експерти очікують рідкісного в цьому році посилення кредитного зростання.
У країнах Європи зростання кредитування ледь дотягне до 3%, прогнозує Fitch.
Агентство залишило в групі високих макропруденційних ризиків (MPI 3) такі країни і регіони, як Аргентина, Гонконг, Індонезія, Кіпр, Китай, Туреччина і Шрі-Ланка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас