Президент ЄЦБ може опинитись під слідством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ЄЦБ може опинитись під слідством

435
Президента ЄЦБ Маріо Драгі звинуватили в конфлікті інтересів.
Президента ЄЦБ Маріо Драгі звинуватили в тому, що будучи президентом Центробанку Європи, він перебуває в так званій "Групі тридцяти" і лобіює інтереси цієї організації.
"Група тридцяти", створена в 1978 році, являє собою некомерційну організацію, в складі якої знаходяться представники бізнес-структур, державного сектора та освітнього товариства. Мета групи: удосконалити розуміння економічних проблем. Група базується у Вашингтоні і включає в себе відомих фінансистів і голів фінансових інституцій, таких як, наприклад, Мервіна Кінга (голову Банку Англії) і Вільяма Дадлі (президента Федерального Резерву Нью-Йорка).
За словами головного економіста господарського фонду Росії і СНД Олександра Морозова, нічого страшного не трапиться, якщо організація насправді некомерційна, а члени групи розробляли нове бачення і більш ефективне вирішення економічних проблем, з якими зіткнувся весь світ і Європа зокрема. Але в тому випадку, якщо буде доведено причетність групи до проведення політики в інтересах великих банків, справа може набути серйозного характеру.
Згідно з правилами, ЄЦБ повинен відреагувати на скаргу до 31 жовтня. Але вже зараз ЄЦБ наполягає, що "Група тридцяти" не займається лобіюванням інтересів великих банків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас