Визначені найбільш екологічно чисті міста України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначені найбільш екологічно чисті міста України

13272
В Україні немає ідеальних з екологічної точки зору міст. Але найбільш чисті п'ять: два з них знаходяться в Київській області, два - на Заході України та одне в Криму.
Як свідчить рейтинг, підготовлений журналом Фокус, найкращий екологічний стан у міст Буча (Київська обл.), Ірпінь (Київська обл.), Євпаторія (Крим), Кам'янець-Подільський (Хмельницька обл.), Трускавець (Львівська обл.). Ці міста набрали по 40 балів зі 100 максимальних.
Даний індекс отриманий на підставі експертної оцінки, проведеної Київським еколого-культурним центром. Він включає в себе: місце розташування міста; "функціональне" призначення міста, види виробництва; джерела забруднення навколишнього середовища, рівень забруднення за видами середовища (вода, повітря, ґрунти); види і рівень небезпеки забруднення; транспортне навантаження, а також інші специфічні фактори, присутні в місті.
Максимальний бал - 100 - не був присуджений жодному місту.
Найгірша екологічна ситуація в Україні - в Києві та Єнакієвому, що не потрапили в підсумковий список найздоровіших міст України. Серед тих міст, які в ньому опинилися, не найкраща екологія в Славутичі та Кузнецовську - вони набрали 7 і 5 балів відповідно.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас