МВФ знову попереджає про вплив кризи єврозони на світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знову попереджає про вплив кризи єврозони на світову економіку

Казна та Політика
447
Інтенсифікація європейської кризи призведе до істотного скорочення обсягів виробництва в світовій економіці, йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ) про транскордонний вплив.
На думку експертів фонду, незважаючи на те, що криза вже поглинула єврозону, основної шкоди іншим країнам світу ще не завдано.
У разі якщо криза спричинить за собою чергові потужні потрясіння, ВВП єврозони може скоротитися на 5%, британська економіка зазнає зіставних втрат, в той час як американський ВВП зменшиться на 2%. Втрати японської економіки можуть скласти 1%.
З урахуванням слабких темпів економічного зростання в розвинених країнах, такі втрати обсягів випуску продукції приведуть до рецесії, відзначають в МВФ.
МВФ публікує доповідь вдруге. Такі доповіді призначені для того, щоб спробувати поліпшити розуміння того, яким чином, проблеми одного регіону можуть стати загрозою світовій економіці.
З минулого року проблеми європейських країн позначалися на фінансових ринках єврозони, проте поки не знайшли відображення в інших ринках, відзначає заступник директора департаменту МВФ зі стратегії, політики та аналізу Ранджит Тея.
Кризовий сценарій МВФ передбачає різкий стрибок дохідностей держоблігацій і корпоративних бондів у всіх країнах єврозони, а також скорочення споживчого попиту на тлі ослаблення довіри.
Серед інших можливих стресів, з якими може зіткнутися світова економіка, - "фіскальний обрив" (різке припинення дії податкових пільг при одночасному скороченні держвитрат) в США, різке уповільнення темпів економічного підйому КНР і боргова криза в Японії, відзначають в МВФ. Найбільш значний вплив такий розвиток ситуації матиме на сусідів США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас