США відклали процедуру скорочення держвидатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відклали процедуру скорочення держвидатків

Казна та Політика
558
Представники Республіканської і Демократичної партій США на цьому тижні досягли попередньої угоди, яка допоможе їм на півроку відкласти неприємну процедуру автоматичного скорочення держвидатків. Такий крок дозволить обом партіям сфокусуватися на майбутніх президентських виборах у листопаді, ігноруючи той факт, що федеральна влада вже до початку голосування буде не в змозі платити зарплату військовослужбовцям та фінансувати програми в галузі охорони здоров'я.
Спікер нижньої палати конгресу республіканець Джон Боенер і лідер більшості в сенаті Гаррі Рейд демократ оголосили про укладення міжпартійної угоди, яка на півроку вбереже США від автоматичного скорочення державних видатків. Загроза останнього стала наслідком розбіжностей демократів і республіканців при обговоренні питання боротьби з бюджетним дефіцитом влітку 2011 року. Тоді партії провалили всі спроби затвердити адресне скорочення статей видаткової частини бюджету, не зійшовшись в їх розмірі та якості. Передбачалося, що автоматичне секвестрування американського бюджету повинно було початися зі стартом нового фінансового року в жовтні - уряд недорахувався би відразу 109 млрд дол, які раніше використовувалися для фінансування низки соціальних програм і армії.
Тепер подібне урізування бюджету відкладено як мінімум до березня наступного року, що дасть партіям відносно спокійно провести листопадові передвиборні перегони, не обуривши виборців своїми політичними чварами і загрозою повторної рецесії. Повернутися до вирішення питання так званого "податкового обриву", коли в країні в силу одночасно вступлять підвищення низки податків і скорочення державних витрат, конгресмени планують вже після виборів, коли в США стане ясна нова розстановка політичних сил.
Нагадаємо, скасування поправки Джексона-Веніка в США відкладається на невизначений термін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас