Хорошковський: Україні потрібен великий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Україні потрібен великий кредит

Кредит&Депозит
5037
Влада України готова здійснити "необхідні кроки" для отримання кредитів одного з найбільших фінансових партнерів країни - Світового банку на загальну суму близько 850 млн доларів.
Про це перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив на зустрічі у Вашингтоні з керівництвом Світового банку, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра. У повідомленні йдеться, що під час зустрічі, що відбулася 31 липня, з директором-розпорядником Світового банку Шрі Мульяні Індраваті перший віце-прем'єр України обговорив спільну підготовку системних проектів розвитку.
Першочерговими серед них повинні стати "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектора" на суму 350 млн доларів і "Четверта позика на політику розвитку" на суму 500 млн доларів. В. Хорошковський при цьому зазначив, що активізація співпраці зі Світовим банком сприятиме ефективному впровадженню реформ в Україні. За його словами, успішна реалізація 11 інвестиційних проектів на загальну суму позик 1,72 млрд доларів дозволить українським підприємствам-бенефіціарам не тільки модернізувати засоби виробництва, а й залучити передові технології.
"Сторони відзначили значний потенціал кредитування України з точки зору можливостей банку з фінансування проектів на суму 1 млрд дол США щорічно", - повідомляє підсумки зустрічі прес-служба першого віце-прем'єра. "Була досягнута, зокрема, домовленість щодо активізації співробітництва в рамках Стратегії партнерства Світового банку та України на 2012-2016 фінансові роки і подальшої взаємодії для поліпшення результативності реалізації проектного портфеля Банку", - констатується в прес-релізі.
Нагадаємо, з 1992 року, коли Україна стала членом Світового банку, ця фінансова організація надала нашій країні кредити на близько 7 млрд доларів на фінансування 39 проектів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас