Від'ємне сальдо платіжного балансу в 2012 році може досягти 2,1 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від'ємне сальдо платіжного балансу в 2012 році може досягти 2,1 млрд. дол

Казна та Політика
540
Стан платіжного балансу України може продовжити погіршуватися. Від’ємне сальдо платіжного балансу за підсумками року може скласти 2,1 млрд. доларів, що буде чинити помірний тиск на гривню.
"Боргова криза, що розростається в єврозоні, продовжить негативно позначатися на економіках торгових партнерів України, що може привести до деякого збільшення дефіциту торгового балансу. Стан фінансового рахунку також, ймовірно, буде дуже нестабільним на тлі погашення заборгованості банківського і державного секторів", - прогнозує Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
За його словами, сальдо платіжного балансу України в червні виявилося дефіцитним в розмірі 1542 млн. доларів проти профіциту в травні на рівні 483 млн. доларів. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в червні склав 1030 млн. доларів, в порівнянні з 687 млн. доларів у травні. Це відбулося на тлі помірного погіршення торгового балансу, зниження приватних переказів, а також відтоку капіталу за вкладеними іноземними інвестиціями.
Фінансовий рахунок платіжного балансу в червні був сформований з дефіцитом в розмірі 512 млн. доларів проти профіциту в травні на рівні 1170 млн. доларів. Основною причиною від’ємного сальдо стало погашення Україною в червні заборгованості в розмірі 2000 млн. доларів, що привело до відтоку капіталу за статтею "кредити та облігації" у розмірі 1880 млн. доларів проти припливу в травні на рівні 174 млн. доларів. ЗВР НБУ через від’ємний платіжний баланс в червні скоротилися на 1,44 млрд. доларів до 29,318 млрд. доларів. Як зазначив Микола Івченко, від’ємне сальдо платіжного балансу України за підсумками шести місяців поточного року склало 1120 млн. доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас