Зоні євро пророкують крах через півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зоні євро пророкують крах через півроку

Валюта
3535
Американський професор економіки Нуріель Рубіні, що передбачив фінансову кризу у 2008 році, вважає, що зона євро розвалиться максимум через півроку.
За його словами, ситуація в Греції не покращиться, оскільки уряд цієї країни розвалиться в найближчі півроку. Одначе головна проблема криється не в цій країні. На його думку, через 3-6 місяців до ринків капіталу втратять доступ Італія та Іспанія.
"Без Португалії або Кіпру євро обійтися ще може. Але не без Італії або Іспанії. Звичайно, Німеччина може залишитися разом з Австрією, Фінляндією чи Нідерландами. І хоча ядро своє існування продовжить, але це вже буде означати розпад зони євро. Ймовірність такого результату в найближчі 3-5 років становить майже 50%", - вважає Рубіні.
При цьому економіст висловився проти порятунку країн, що опинилися в кризі.
"Якщо боржник жив не відповідно до коштів, а його регулярно рятують, надаючи все нові кредити, то в майбутньому він стиль своєї поведінки не змінить", - упевнений професор.
Обговорюючи крах єврозони, Рубіні передбачив такий сценарій: у разі відродження німецької марки її курс різко зросте відносно євро, а країни з лірою, драхмою або ескудо втратять можливість платити за боргами. Вони будуть змушені зупинити виплати, а реальна вартість боргових розписок впаде до мінімальних показників. Інвестори і банки втратять величезні капітали.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас