Україна візьме у Китаю 30 мільярдів гривень для переходу на вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме у Китаю 30 мільярдів гривень для переходу на вугілля

Кредит&Депозит
655
Верховна рада дозволила надання державних гарантій за кредитом державного банку розвитку Китаю на суму 29,5 млрд грн для реалізації проектів із заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.
За урядовий законопроект "Про внесення змін до статті 6 закону "Про державний бюджет на 2012 рік" (в частині фінансування проектів заміщення природного газу)" проголосувало 263 народні депутати.
Згідно з документом, загальний обсяг держгарантій на 2012 рік збільшується з 15 млрд грн до 44,5 млрд грн.
Рішення про надання гарантій для держустанов, що реалізують проекти із заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку, ухвалює Кабінет міністрів.
Згідно з документом, суб'єкти, що реалізують проекти із заміщення газу вугіллям, не зобов'язані подавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою та звільняються від плати за отримання державних гарантій.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості і державний банк розвитку Китаю 13 липня підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям. Положення протоколу передбачають можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії для фінансування проектів програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям на загальну суму $3,656 млрд із залученням китайських технологій.
В рамках програми передбачається реалізувати низку проектів з переведення вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також будівництва заводів із газифікації бурого і кам'яного вугілля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас