Експерт: У наступні три роки високої інфляції і девальвації в Україні не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У наступні три роки високої інфляції і девальвації в Україні не буде

Валюта
1444
У 2012-2014 роки в Україні інфляція буде перебувати в межах однозначного показника, а значить, девальвації гривні також не передбачається, заявив голова правління Райффайзен Банк Аваль Володимир Лавренчук.
Такий прогноз він зробив під час публічної дискусії, організованої Лігою фінансового розвитку за підтримки проекту USAID Розвиток фінансового сектора FINREP та тижневика ZN.UA.
"На наступні чотири роки наш прогноз зростання виробництва - понад 4%. Це дає сигнал, що інфляція буде в межах однієї цифри. Відповідно, якщо у нас такі інфляційні очікування, то економічних підстав для девальваційних очікувань немає", - зазначив Лавренчук .
Він також звернув увагу на те, що поточний рівень депозитних ставок забезпечує вкладникам не тільки захист від інфляції, але й одержання прибутку.
Згадуючи ж про активне придбання населенням валюти в жовтні 2011 року, фінансист повідомив, що люди могли втратити 25-30%, якщо враховувати недоотримання доходів при можливому розміщенні заощаджень на гривневих депозитах і втрати на купівлі-продажу валют.
Як повідомлялося, інфляція в Україні за підсумками 2012 р. складе 4,5%. Зниженню прогнозу інфляції сприяє ситуація як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. "Очевидно, що підвищення цін на комунальні послуги цього року не відбудеться. Втім, ми очікуємо підняття окремих акцизів, оскільки уряду буде важко виконати всі витрати бюджету. В цілому інфляція в 2012 р. складе 4,5%", - заявляв аналітик Ерсте Банку Мар'ян Заблоцький.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас