Німеччина добилась рекордного виробництва екологічно чистої енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина добилась рекордного виробництва екологічно чистої енергії

Енергетика
640
Німеччина встановила рекорд з виробництва енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ), пише n-tv.de з посиланням на федеральний союз енергетичного та водного господарства (BDEW). За перше півріччя 2012 року з ВДЕ було отримано понад 25 відсотків всієї енергії.
Більшу частину з цього обсягу становить вітрова енергія - на її частку припадає 9,2 відсотка. Федеральний союз вітрової енергії визнав цей вид екологічно чистої енергії найвигіднішим з економічної точки зору і зажадав від уряду підтримки федеральних земель в будівництві вітропарків.
На другому місці серед ВДЕ опинилася енергія біомаси, що склала 5,7 відсотка. На третьому - сонячна енергія. Причому частка цього виду енергетики за останні півроку збільшилася вдвічі.
У першому півріччі 2011 року частка ВДЕ в загальному виробництві енергії становила 21 відсоток. Німеччина схвалила документи про реформу в сфері енергетики влітку 2011 року. Влада вирішила повністю відмовитися від АЕС і перейти на поновлювані джерела енергії. Закриття останніх атомних станцій заплановано на 2022 рік. За планом до 2050 року Німеччина повинна виробляти 80 відсотків енергії з ВДЕ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас