Китаю пророкують банківську кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю пророкують банківську кризу

Казна та Політика
795
Якщо почнеться відтік депозитів, в країні можуть почати падати банки. У Китаї зростають ризики банківської кризи, вважає рейтингове агентство Fitch Ratings.
За даними організації, безліч кредитних організацій в країні стали вести агресивну політику з випуску всіляких продуктів категорії wealth management (управління активами) для залучення та втримання коштів вкладників.
В результаті в кінці другого кварталу 2012 року обсяг продуктів wealth management досяг 10,4 трлн юанів, або $1,6 трлн, що становить 11,5% від загального розміру банківських депозитів країни. Причому їхній розмір практично не змінився, в порівнянні з першим кварталом: великі держбанки скоротили обсяг на 1 трлн юанів, але дрібні приватні банки його наростили на той же 1 трлн юанів.
Одначе на відміну від великих держкорпорацій дрібним банкам значно складніше проводити виплати за своїми продуктами, а в тому випадку, якщо почнеться відтік депозитів, компанії ризикують і зовсім почати лускатися. Той факт, що невеликі за своїм розміром кредитні організації володіють зниженою гнучкістю, на тлі зростання депозитів і веде до підвищення ризиків, відзначають експерти Fitch.
Одночасно з цим зростають і ризики за кредитами, які також активно видаються учасниками малого сектора, стверджують у рейтинговому агентстві.
Нагадаємо, зростання ВВП Китаю в другому кварталі склало 7,6%. Це найнижчий показник за три роки. Зростання китайської економіки сповільнюється шостий квартал поспіль.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас