ЄБРР: криза єврозони накриє Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: криза єврозони накриє Росію

Казна та Політика
1008
Європейський банк реконструкції та розвитку попереджає про зниження темпів зростання економіки Росії через кризу євро. Європейська криза проникне в Росію через здешевлення сировини. Про це повідомляє The Wall Street Journal.
Починаючи з жовтня, ЄБРР скоротив прогноз економічного зростання для трьох країн Центральної Європи, а також країн Балтії та семи країн Південно-Східної Європи, підкреслюючи їх тісні торговельні і фінансові зв'язки з єврозоною, пише Тиждень.
У своєму звіті Банк вказав на поширення затяжної кризи у валютній зоні далі на схід і на Росію. "Негативні побічні ефекти досягнуть Сходу і Росії двома каналами, зокрема через зниження цін на сировину та загальне зниження бажання інвесторів ризикувати", - зазначив регіональний директор ЄБРР зі стратегії і політики Пірошка Надь.
У травні ЄБРР прогнозував, що економіка Росії буде зростати на 4,2% цього року і на 4,3% в 2013 році. В останньому звіті банку прогнози були скорочені до 3,1% і 3,3% відповідно. Таким повідомленням передував звіт Investors Service Moody, де зазначається, що в наступні 10-12 місяців економіка країни скоротиться на 5%, а рубль може знецінитися на 30%, якщо криза єврозони загостриться.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас