Британський міністр назвав гріховними платежі готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський міністр назвав гріховними платежі готівкою

Валюта
820
Секретар Казначейства Великобританії Девід Гаук (David Gauke) заявив, що вважає готівкові платежі дрібним торговцям і ремісникам "гріховними", так як вони допомагають підприємцям уникати сплати ПДВ і податку на доходи. Про це міністр розповів в інтерв'ю The Daily Telegraph.
За словами Гаука, отримати знижку у водопровідника шляхом оплати його послуг готівкою означає, що іншим британцям доведеться заплатити більше податків. Політик також зазначив, що надання подібних знижок (у випадку, якщо споживач платить готівкою) є "істотною частиною тіньової економіки".
Пізніше Гаук пояснив, що мав на увазі не тих простих британців, які платять "живими грошима", приміром, мийникам вікон. Міністр вказав, що його слова були спрямовані проти тих бізнесменів, які цілеспрямовано прагнуть скоротити свої податкові витрати, домовляючись зі своїми контрагентами про готівкові платежі.
Як підкреслив секретар Казначейства, сам він ніколи не використовував готівкові платежі як спосіб зниження податкових виплат. Одначе, зазначив міністр, він не може бути так само впевнений у своїх колегах по уряду.
За даними Комітету з контролю за витрачанням державних коштів (Public accounts committee), через готівкові платежі, які здійснили більше двох мільйонів британців, Казначейство недорахувалося близько двох мільярдів фунтів стерлінгів за рік.
У червні поточного року у Великобританії були опубліковані результати дослідження, проведеного Британським консорціумом роздрібної торгівлі (British Retail Consortium). Воно показало, що за минулий рік жителі країни оплачували готівкою близько 58 відсотків усіх покупок. Роком раніше цей показник склав 55 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас