Іспанія відмовляється від традиційної сієсти для порятунку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія відмовляється від традиційної сієсти для порятунку економіки

Казна та Політика
845
Іспанія може пожертвувати денним відпочинком працівників торгівлі, щоб підтримати економіку: влада країни з липня ввела нові правила, які дозволяють магазинам площею понад 300 квадратних метрів працювати довше на 25% на тиждень, повідомляє агентство Bloomberg.
Роздрібні продажі в країні скоротилися в травні цього року на 4,3% в річному вирахуванні, а падіння з 2007 року вже перевищило 23%, і влада сподівається зупинити спад, запрошуючи туристів і жителів країни вдатися до шопінгу замість традиційної сієсти.
Великим магазинам дозволено працювати 90 годин на тиждень замість раніше дозволених 72 годин, і тепер вони зможуть торгувати під час сієсти, відмовившись від перерви з 14:00 до 16:00.
Крім того, пом'якшені правила дотримання релігійних свят: магазини зможуть працювати 10 недільних або святкових днів на рік, а не 8, як це було раніше.
Уряд розраховує, що цей крок також дозволить трохи знизити безробіття з нинішніх 24,6% - найвищого рівня не тільки в Євросоюзі, але й серед всіх країн ОЕСР. Нові умови для магазинів дозволять створити близько 20,5 тис. робочих місць, що не так багато для країни з населенням понад 47 млн людей, але для Іспанії зараз важлива будь-яка дрібниця.
Як повідомляє The Telegraph, Мадрид лідирує серед міст, які намагаються лібералізувати правила торгівлі, щоб залучати якомога більше туристів. Тепер в місті всі 75 тисяч магазинів можуть працювати в будь-який час, незалежно від їх площі.
У той же час, маленькі магазини по всій країні висловили невдоволення нововведеннями, так як вони побоюються, що покупці віддадуть перевагу не їм, а великим торговим центрам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас