Від Іспанії вимагають цільового витрачання наданої допомоги в 100 млрд. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від Іспанії вимагають цільового витрачання наданої допомоги в 100 млрд. євро

Кредит&Депозит
200
Іспанія не зможе витрачати гроші, виділені на рекапіталізацію банків, на інші цілі, зокрема, на викуп держпаперів. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву Єврокомісії.
"Допомога в розмірі до 100 млрд євро, яку держави єврозони погодилися надати Іспанії для рекапіталізації банківського сектора цієї країни, призначена саме для цієї мети, а не для якихось інших цілей", - заявив представник Єврокомісії Саймон О'Коннор.
Всі чутки, що з'являються, про те, що Іспанія може витратити гроші на інші потреби, засновані на неправильному розумінні рамкової угоди про використання коштів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), яка також передбачає інші види допомоги, зазначив він.
За словами С.О'Коннора, Іспанії доведеться подати заявку на отримання інших видів допомоги з коштів EFSF в разі потреби.
Іспанським банкам, що постраждали від кризи на ринку нерухомості, обіцяна допомога в розмірі 100 млрд євро. У четвер відбудеться голосування в німецькому парламенті з питання схвалення цієї допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас