У Росії підвищать пенсії мінімум на 45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії підвищать пенсії мінімум на 45%

Казна та Політика
910
Середній розмір трудових пенсій в Росії буде підвищено з 2015 року не менш ніж на 45 відсотків. Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв на нараді з формування бюджету країни на 2013-2015 роки, передає РИА Новости.
У квітні поточного року голова Пенсійного фонду Росії (ПФР) Антон Дроздов зазначав, що з урахуванням квітневої індексації середній розмір трудової пенсії в країні становить майже 9,5 тисячі рублів, а соціальної - близько 6 тисяч рублів. Черговий перерахунок пенсійних виплат буде проведено в серпні. Дроздов також заявляв, що до 2014 року трудові пенсії повинні збільшитися в середньому до 12 тисяч рублів.
В останні кілька місяців в уряді активно обговорюється пенсійна реформа, за допомогою якої влада має намір боротися з дефіцитом бюджету ПФР. В поточному році, як раніше прогнозував колишній міністр фінансів Олексій Кудрін, дефіцит пенсійної системи Росії може скласти трильйон рублів.
Як заявив 12 липня голова ПФР, перший етап пенсійної реформи має розпочатися 1 січня 2013 року. При цьому параметри реформи досі не визначені, хоча свої варіанти вже запропонували в Мінпраці та Мінфіні. В уряді, одначе, уже пообіцяли не підвищувати пенсійний вік для росіян.
16 липня газета "Ведомости" з посиланням на джерела в Білому домі написала, що суперечки щодо пенсійної реформи фактично розділили уряд на два табори. Основні дискусії викликало питання про скасування накопичувальної частини пенсії. За скасування виступають представники Мінпраці та ЦБ, проти - в Мінфіні і Мінекономрозвитку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас