Лондон підняв ціни на готелі перед Олімпіадою менше, ніж Польща на Євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон підняв ціни на готелі перед Олімпіадою менше, ніж Польща на Євро

Нерухомість
273
Ціни на номери в готелях Лондона, де з 27 липня по 12 серпня пройдуть Літні Олімпійські ігри, піднялися в кілька разів менше, ніж у польських готелях під час фіналу чемпіонату Європи з футболу, що пройшов у минулому місяці. Про це пише у вівторок польська Gazeta Wyborcza з посиланням на дані фірми HRS.
За даними аналітиків компанії, які наводить видання, готелі в Лондоні в липні подорожчали приблизно на 25%, в порівнянні з середніми цінами за останні дванадцять місяців, у той час як у Польщі під час Євро-2012 зростання склало більше 150%.
Проаналізувавши близько тисячі готелів у столиці Великобританії, HRS виявив, що середня ціна номера на час Олімпіади становить близько 180 євро.
"Всього за два тижні до початку Олімпіади з'явилися перші значні знижки на житло", - пише газета.
Генеральний директор HRS Polska Лукаш Домбровський зауважив, що попит на готелі в столиці Великобританії виявився нижчим від звичайного на такого роду заходах, що також вплинуло на ціни житла під час Олімпіади.
"Без сумніву, Лондон має велику базу готелів, власники яких не перебільшують із цінами, а також беруть до уваги кризу і досвід Євро-2012, коли готелі виставили дуже високі ціни, ефектом якого стала менша заповнюваність і прибуток", - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, на початку червня польська puls biznesu написала, що польські готелі під час Євро-2012, що пройшов з 8 червня по 1 липня, були заповнені на рівні 70%, що трохи вище від показників червня минулого року, і зуміли збільшити прибутки тільки завдяки підвищенню цін на більш ніж 120%.
За попередніми даними польських організаторів чемпіонату Європи з футболу, в Польщу за три тижні його проведення приїхало близько 600 тис. іноземних уболівальників, у той час як перед турніром організатори прогнозували приїзд від 700 тис. до 1 млн іноземців.
Серед факторів, що призвели до зменшення кількості вболівальників, експерти називали дороге житло, яке, за даними STR Global, в середньому коштувало близько 150 євро.
Нагадаємо, в Україні навесні розгорівся скандал через дуже високу вартість готельних номерів на період Євро-2012. Президент УЄФА Мішель Платіні пояснив проблеми з продажем квитків на матчі в Україні в тому числі і високими цінами на номери в готелях. 6 квітня Президент України Віктор Янукович доручив віце-прем'єр-міністру - міністру інфраструктури Борису Колесникову і міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенкові вжити заходів щодо приведення цін на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас