Точка зору: гроші, зароблені на ЄВРО, у держбюджет не потраплять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: гроші, зароблені на ЄВРО, у держбюджет не потраплять

Казна та Політика
798
Кошти, що надійшли в Україну під час проведення ЄВРО-2012, не надійдуть до бюджету, а в основному "осядуть" в кишенях підприємців і приватних організацій. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав економічний експерт Віктор Суслов.
"Доходи України від ЄВРО не зосереджені на окремому державному рахунку. Ці кошти отримала велика кількість громадян, організацій і підприємств - наприклад, доходи від продажу пива, від надання певних послуг. А в цілому, згідно з підрахунками, гості ЄВРО-2012 залишили в Україні до 1 мільярда доларів. Але цю величину не можна розглядати як доходи держави, оскільки вона розподіляється між дуже великою кількістю одержувачів. У той же час, згідно з офіційними даними, Україна витратила як мінімум 5 мільярдів доларів на ЄВРО-2012. Період окупності даних витрат досить великий", - зазначив В.Суслов.
За словами експерта, до Державного бюджету України надійшли тільки податки від здійснення операцій, пов'язаних з підготовкою та проведенням ЄВРО-2012.
"Це невеликі кошти, які надійшли до держбюджету. Враховуючи, що наш держбюджет збитковий, дещо зменшився дефіцит, хоча цей дефіцит все одно набагато перевищує доходи. Ті, хто отримав доходи від ЄВРО - це дуже невелика група людей, тому не можна говорити про збільшення купівельної спроможності громадян", - додав В.Суслов.
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович зазначав, що зараз важко порахувати досягнення України від проведення ЄВРО-2012. Зате представники опозиції закликали В.Януковича надати інформацію про досягнення влади за результатами підготовки держави до проведення ЄВРО-2012. Одначе для проведення чемпіонату Українська держава залучила велику кількість кредитних коштів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас