Великобританія вкладе 14,6 млрд дол у масштабну модернізацію залізниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія вкладе 14,6 млрд дол у масштабну модернізацію залізниць

Казна та Політика
309
Великобританія інвестує 9,4 млрд фунтів стерлінгів ($14,6 млрд) у розвиток системи залізниць у країні, оголосили в понеділок британський прем'єр-міністр Девід Кемерон і його заступник Нік Клегг.
Даний план розвитку був названий Кемероном "наймасштабнішою модернізацією наших залізниць з часів вікторіанської ери", тобто за останні 150 років.
Основні зміни, які будуть реалізовані в 2014-2019 роках, торкнуться залізничного сполучення в Англії і Уельсі і дозволять збільшити щоденні обсяги перевезення пасажирів на 140 тис. людей.
У планах міністерства транспорту електрифікація залізничної магістралі в центральних графствах країни, включаючи гілку між Лондоном і Кардіффом і гілку Манчестер - Ліверпуль - Престон. Будуть оновлені основні залізничні станції, в тому числі подовжені платформи найбільш жвавого лондонського вокзалу - Ватерлоо. Крім того, буде прокладена залізниця від Великої західної магістралі (Great Western Main Line) до лондонського аеропорту Хітроу.
Зроблене в понеділок оголошення про інвестиції включає проекти, що раніше обговорювалися, на 5,2 млрд фунтів, а також повністю нові програми ще на 4,2 млрд фунтів.
Уряд робить наголос на довгострокові перспективи розвитку залізничного транспорту.
"Нам необхідно відмовитися від думки про короткострокову популярність і ухвалювати відповідальні рішення", - заявив Клегг.
"Ці проекти грають абсолютно ключову роль в забезпеченні процвітання нашої країни на десятиліття вперед", - зазначила міністр транспорту Великобританії Джастін Грінінг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас