Іран знайшов нафту на шельфі Каспійського моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран знайшов нафту на шельфі Каспійського моря

Енергетика
884
Іран виявив на шельфі Каспійського моря нафтові поклади об'ємом два мільйони барелів. Про це повідомляє Press TV з посиланням на керуючого директора Khazar Exploration and Production Co. (KEPCO) Алі Осулі (Ali Osouli).
Як зазначив Осулі, запаси нафти були виявлені в межах нафтогазового родовища "Сардар-е Джангал" (Sardar-e Jangal), розташованого на шельфі північної провінції Гілан (Gilan). За оцінками топ-менеджера KEPCO, добовий видобуток нафти на ділянці може досягати восьми тисяч барелів.
За попередньою оцінкою, запаси газу на родовищі оцінюються в 50 мільярдів кубічних футів (близько 1,42 мільярда кубометрів), що еквівалентно сукупному споживанню газу в Ірані протягом десяти років. У травні поточного року в National Iranian Oil Company's (NIOC) вже повідомляли, що родовище також містить значні запаси нафти.
За словами губернатора провінції Гілан Мехді Саадаті (Mehdi Saadati), перша фаза родовища повинна бути введена в експлуатацію протягом найближчих двох років. Завдяки початку розробки ділянки будуть створені шість тисяч робочих місць.
З серпня 2009 року по серпень 2010 року в Ірані було відкрито 13 нових нафтових і газових родовищ із сукупними запасами14 мільярдів барелів нафти і 45 трильйонів кубічних футів (1,3 трильйона кубометрів) газу.
Іран займає друге після Саудівської Аравії місце у світі з експорту нафти. Одначе через міжнародні санкції, введені з 1 липня щодо ісламської республіки з боку ЄС і США, видобуток нафти в Ірані та обсяги її експорту знижуються.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас