У Києві почали активно добудовувати довгобуди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почали активно добудовувати довгобуди

Нерухомість
2231
За останні 2 роки 60% новобудов в Києві введено в експлуатацію в заявлені терміни і близько 3% раніше зазначеної забудовником дати завершення будівництва. Ще в 12% об'єктів терміни закінчення будівництва перенесені на 3-6 місяців, в 25% будинків будівництво може тривати на 7-12 місяців довше від заявленої раніше дати.
Такі цифри наводять аналітики проектної групи "Архиматика".
За даними фахівців, для порівняння в 2009-2010 роках забудовники перенесли дати здачі в експлуатацію 90% житлових об'єктів у столиці. При цьому середній термін затримки будівництва житлових об'єктів становив від 9 місяців до 1,5 року.
"Основним стимулом для активізації будівництва є криза довіри інвесторів. Сьогодні люди підходять до купівлі квартири на первинному ринку дуже обережно і вибирають лише надійні компанії, які активно будують свої об'єкти. Тому забудовники, які дорожать своїм іміджем і зацікавлені в активних продажах, виконують свої зобов'язання перед інвесторами", - говорить директор проектної групи "Архиматика" Олександр Попов.
За словами експерта, основною причиною затягування будівництва на сьогоднішній день є фінансові проблеми забудовника, його неорганізованість і некомпетентність у низці питань, а також проблеми з дозвільною документацією.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас