Польські хімзаводи об'єднаються заради порятунку від поглинання росіянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські хімзаводи об'єднаються заради порятунку від поглинання росіянами

779
Акціонери польського хімічного підприємства Azoty Tarnow погодилися за рахунок додемісії акцій на загальну суму 240,4 млн злотих (70,4 мільйона доларів) збільшити його статутний капітал на 75 відсотків, повідомляє Bloomberg. Тепер підприємство отримало можливість придбати свого конкурента - контрольовану державою хімічну компанію Zaklady Azotowe Pulawy.
Як вказує Fox Business, за рахунок злиття польська влада має намір протистояти купівлі Azoty Tarnow російським агрономічних холдингом "Акрон". Зараз уряду Польщі належить 32 відсотки акцій в Azoty Tarnow і 51 відсоток акцій в Zaklady Azotowe Pulawy.
"Акрон" зробив пропозицію про придбання 66 відсотків акцій Azoty Tarnow в травні поточного року. Російський холдинг був готовий заплатити за папери польської компанії по 36 злотих (10,5 долара). Як вказує Reuters, наприкінці минулого тижня "Акрон" збільшив свою пропозицію на 25 відсотків, до 45 злотих за акцію.
Пропозиція "Акрона" закінчується у понеділок, 16 липня. Польський уряд підтримує злиття Azoty Tarnow і Zaklady Azotowe Pulawy.
Azoty Tarnow є одним з найбільших хімічних холдингів в Європі. Серед іншого, підприємство випускає різні види пластмас і азотні та інші види добрив. "Акрон", за власними даними, займає лідируючу позицію у світі з випуску мінеральних добрив. У холдингу є активи в Росії, Естонії, Канаді та Китаї.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас