Генсек: Двері НАТО для України залишаються відкритими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек: Двері НАТО для України залишаються відкритими

167
Двері НАТО для України залишаються відкритими. Таку позицію Північноатлантичного альянсу підтвердив в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна" його генеральний секретар Андерс Фог Расмуссен.
Згадуючи 15-річчя підписання Хартії про особливе партнерство, генсек НАТО відзначив важливість особливого партнерства, яке ґрунтується на тому, що "незалежна, суверенна і стабільна Україна є одним з наріжних каменів в євроатлантичній безпеці". "Це причина, через яку ми вирішили співпрацювати з Україною в рамках особливого партнерства. За ці 15 років ми досягли значного прогресу в наших відносинах", - підкреслив він.
Нагадавши, що за цей час в Україні кілька разів змінювалося політичне керівництво, Фог Расмуссен констатував, що "у нас були хороші відносини з Україною, наші відносини розвивалися поступово".
Він звернувся до рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна буде членом НАТО. "Це, звичайно ж, запрошення і свідчить про те, що наші двері залишаються відкритими. Після цього ми ще кілька раз підтвердили позицію про те, що наші двері залишаються відкритими, але в той же час ми повністю поважаємо рішення України дотримуватись статусу позаблокової держави. Це - рішення України", - позначив генсек позицію альянсу.
При цьому він підкреслив, що НАТО "розглядає Україну як важливого партнера, хоча в даний час у нас також є і стурбованість".
Нагадаємо, Расмуссен сподівається, що політичне керівництво України якомога швидше вирішить питання щодо ув'язнених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з метою продовження співпраці з альянсом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас