МОЗ не вистачає коштів на ліки для онкохворих дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ не вистачає коштів на ліки для онкохворих дітей

Казна та Політика
217
Міністерство охорони здоров'я відзначає недостатність коштів, що виділяються в державному бюджеті, на повне покриття потреби в закупівлі ліків для дітей, хворих на онкологічні захворювання. Про це повідомила начальник Управління планування, фінансування, моніторингу централізованих заходів і конкурсних закупівель МОЗ Галина Довганчин.
"Закупівлі йдуть в поточному режимі, щодо заходів з дитячої онкології на сьогодні у нас бюджетом передбачено 90 мільйонів гривень. Торік було 60 мільйонів гривень, проте даної суми коштів недостатньо, щоб покрити стовідсоткову потребу. Стовідсоткова потреба складає 130 мільйонів гривень", - сказала вона.
За її словами, на даний момент укладені договори про закупівлю ліків для онкохворих дітей на суму 63 мільйони гривень, і за укладеними договорами вже здійснюються постачання. "Так як в 2011 році процедури закупівлі проводилися в кінці 3-го – на початку 4-го кварталу, і основні поставки здійснювалися в 2012 році, на даний момент є достатньо залишків", - зазначила вона.
Довганчин додала, що постачання медикаментів в договорах передбачено з урахуванням залишку ліків за минулий рік.
Нагадаємо, раніше представники громадських організацій та волонтери України, які займаються важкохворими дітьми, звернулися до керівництва країни з проханням звернути увагу на проблему забезпечення ліками дитячих онкологічних відділень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас