Хорошковський вважає компромісом біометрію тільки в закордонних паспортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський вважає компромісом біометрію тільки в закордонних паспортах

390
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський вважає компромісом фіксацію біометричних даних лише в закордонних паспортах без зміни внутрішніх документів.
Про це він сказав в ефірі Національного радіо.
Він висловив жаль, що Україна все ще перебуває у першій, так званій законодавчій фазі введення безвізового режиму з ЄС.
За його словами, це пов'язано з тим, що не схвалені певні законодавчі акти, які дозволять перейти на другу - імплементаційну стадію, через те, що вони викликають опір, тому що суперечать сформованим у суспільстві певним традиціям.
"Ми зі свого боку шукаємо компромісну позицію, в тому числі з Європейською комісією, тому що, дійсно, певні речі не сприймаються українським суспільством і їх треба адаптувати до наших реалій", - зазначив перший віце-прем'єр.
При цьому він зазначив, що розроблений законопроект, який передбачає введення біометричних документів без зміни внутрішніх, який не містить порушень прав громадян.
"На мою думку, не будуть порушуватися принципи, в тому числі християнсько-релігійні, якщо ми не будемо зачіпати внутрішньо-українські документи. Я бачу в цьому великий компроміс. І, звичайно, в рамках цього можна буде схвалити законодавчі акти, які дозволять нам перейти на імплементаційну стадію", - підкреслив він.
Він також додав, що Україна наближається до перспективи підписання угоди про асоціацію України і ЄС і введення безвізового режиму.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас