Лукашенко вирішив видавати паспорти білорусам з 14 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вирішив видавати паспорти білорусам з 14 років

290
Національні паспорти в Білорусі будуть тепер видавати з 14 років на десятирічний термін.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Республіці Білорусь, про це повідомляє відділ інформації та громадських зв'язків ГУВС Мінського міськвиконкому.
Указ Президента Білорусі від 19 квітня 2012 р. №197 про обов'язкове отримання паспорта з 14 років в Білорусі набуде чинності 9 серпня.
"Підліткам, які вже отримали паспорт до цієї дати, обмінювати його на новий не потрібно - їх паспорт буде дійсний до того числа, яке в ньому вказано. За новими правилами зміниться термін видачі паспортів підліткам: якщо раніше їх видавали на 5 років, то паспорти, видані з 9 серпня, будуть дійсні 10 років", - зазначили в ГУВС.
Довідка УНІАН. Указом від 19 квітня №197 вносяться доповнення та зміни в перелік адміністративних процедур, що здійснюються державними органами та іншими організаціями за заявами громадян (перелік затверджено указом від 26 квітня 2010 року №200). Крім іншого він знижує віковий поріг для обов'язкового отримання паспорта громадянами Білорусі з 16 до 14 років.
Це пов'язано в основному з тим, що відповідно до цивільного законодавства Білорусі молоді люди у віці від 14 до 18 років мають право розпоряджатися своїми зарплатами, стипендіями і допомогами, а також право на здійснення деяких банківських операцій тощо. Для виконання цих функцій їм і потрібні паспорти. Зміни, що вводяться, жодним чином не впливають на питання, пов'язані зі вступом у шлюб, з настанням кримінальної відповідальності та іншими подібними речами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас