Американський банк заплатить 175 мільйонів доларів за расову дискримінацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський банк заплатить 175 мільйонів доларів за расову дискримінацію

710
Один з найбільших у США банків Wells Fargo погодився заплатити загалом 175 мільйонів доларів, щоб врегулювати претензії Департаменту юстиції. Про це йдеться в офіційному прес-релізі фінансової організації.
Чиновники звинувачували Wells Fargo в расовій дискримінації вкладників у 2004-2009 роках. Як вважають в міністерстві, в цей період банк видавав іпотечні позики афроамериканцям і латиноамериканцям за вищими ставками, ніж клієнтам з європейською зовнішністю.
У Wells Fargo відкинули висунуті звинувачення, проте погодилися виплатити штраф, щоб "уникнути подальших судових розглядів з Департаментом юстиції". В результаті банк перерахує 125 мільйонів доларів приблизно чотирьом тисячам клієнтів, а також направить додаткові 50 мільйонів доларів тим громадам, які постраждали від дій банку.
В кінці 2011 року подібним чином були врегульовані аналогічні претензії американської влади до ще однієї великої кредитної організації країни - Bank of America. Банк погодився заплатити 335 мільйонів доларів клієнтам, що постраждали від расистської кредитної політики його іпотечного підрозділу - Countrywide Financial. Як вказували чиновники, близько 200 тисячам позичальників неєвропейської зовнішності кредити видавалися на менш вигідних умовах. У банку звинувачення не підтвердили, але і не спростували.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас