Зростання ВВП Росії у другому кварталі сповільнилося до 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Росії у другому кварталі сповільнилося до 4%

Казна та Політика
149
ВВП Росії у другому кварталі 2012 року виріс, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, на 3,9-4 відсотка. Таку оцінку зробив міністр економічного розвитку Росії Андрій Білоусов, передає "Інтерфакс". Білоусов додав, що цей результат можна вважати "винятково позитивним". За підсумками першого кварталу економіка виросла на 4,9 відсотка до того ж періоду 2011 року.
Він також зазначив, що за поточною оцінкою відтік капіталу з країни сповільнився в останні місяці. Якщо з січня по березень було виведено 33,9 мільярда доларів, то в другому кварталі відтік склав тільки 9,5 мільярда.
Як повідомлялося раніше, економічне зростання в Росії в травні відновилося після певного зниження в березні-квітні. За оцінкою Мінекономрозвитку, в позаминулому місяці ВВП зріс на піввідсотка до квітня.
За підсумками 2011 року зростання ВВП Росії склало 4,3 відсотка. Очікується, що в поточному році воно складе 3,4-3,7 відсотка.
Цікаво, що зростання ВВП у першому кварталі за оцінкою Мінекономрозвитку (4 відсотки) виявилося заниженим, в порівнянні із значенням, пізніше встановленим Росстатом (4,9 відсотка). Тим не менш, міністерство заявило, що це Росстат завищив показники ВВП, зокрема, оптову торгівлю і активність у фінансовій сфері.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас