Путін: Росія не буде нав'язувати Україні вступ до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія не буде нав'язувати Україні вступ до Митного союзу

Казна та Політика
594
Президент Росії Володимир Путін після зустрічі з українським колегою Віктором Януковичем заявив, що Москва ніколи не буде нав'язувати Києву необхідність приєднання до Митного союзу і в Україні повинні визначитися самостійно.
У свою чергу Янукович заявив, що Україна вдячна Росії за запрошення до Митного союзу, передає РИА Новости.
За словами Путіна, у Москви і Києва зберігаються розбіжності щодо газу, але сторони мають намір у підсумку досягти угоди в цьому питанні.
"Ми знаємо позицію партнерів, у нас є питання, щодо яких не домовилися, але ми хочемо досягти остаточних домовленостей і будемо до цього прагнути", - сказав Путін.
Він також повідомив, що на рівні урядів і президентів господарюючим суб'єктам - Газпрому і "Нафтогазу України" - буде доручено активізувати пошук компромісу.
"Ми дамо імпульс, щоб вони розглядали всі можливі варіанти вдосконалення відносин у паливно-енергетичній сфері, в тому числі в газовій", - додав він.
Нагадаємо, Митний союз формально почав свою роботу з 1 січня 2010 року, коли вступив в силу Єдиний митний тариф. Президенти Росії, Білорусі і Казахстану в листопаді минулого року проголосили перехід до нового етапу інтеграційного будівництва - Єдиного економічного простору.
Москва запрошує Київ до Митного союзу. Однак Україна раніше заявляла, що не має наміру вступати в МС, пропонуючи натомість співробітництво у форматі "3+1", що не влаштовує Росію.
При цьому Україна до кінця 2011 року сподівалася парафувати з ЄС угоду про асоціацію, частиною якої є положення про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Але парафування документа було відкладено на більш пізній термін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас