Франція буде бойкотувати вино зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція буде бойкотувати вино зі США

575
Французькі чиновники закликають місцеві ресторани відмовитися від продажу вин з Каліфорнії, після того як в цьому штаті було заборонено продаж французького делікатесу фуа-гра, що виготовляється з гусячої печінки, повідомляє Bloomberg.
"Я звернувся з проханням до всіх ресторанів у Франції, які продають вина з Каліфорнії, припинити це робити на знак солідарності", - заявив президент генеральної ради департаменту Жер на південному заході Франції Філіп Мартен.
За даними Bloomberg, Франція виробляє 16 тисяч тонн фуа-гра на рік (майже 70% від світового виробництва). Департамент Жер є лідером за обсягом виробництва цього делікатесу у Франції. "Це не буде мати серйозних економічних наслідків для нашого регіону, так само як і для Каліфорнії. Але ми вважаємо, що зобов'язані надіслати сильний сигнал, щоб донести, наскільки ці дії здаються нам несправедливими", - додав Мартен.
На Каліфорнію припадає майже 90% американського експорту вина, більша частина якого ввозиться до Італії та Франції. 1 липня в силу вступив закон, що забороняє продаж фуа-гра на території Каліфорнії. Цього домоглися захисники прав тварин, які заявляли, що фермери займаються насильницьким годуванням гусей для штучного збільшення їх печінки. Асоціація американських і канадських виробників оскаржила дії каліфорнійської влади в суді.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас