Goldman Sachs: Олімпіада допоможе Великобританії подолати економічний спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: Олімпіада допоможе Великобританії подолати економічний спад

181
Економічне зростання, яке стане результатом лондонської Олімпіади, допоможе Великобританії подолати подвійну рецесію, з якою країна зіткнулася вперше за 40 років. З таким прогнозом виступили сьогодні аналітики фінансової групи "Голдман Сакс"/Goldman Sachs Group Inc/.
Згідно з їхніми оцінками, в третьому кварталі поточного року зростання британської економіки складе приблизно 0,3-0,4% за рахунок створення додаткових робочих місць на час Ігор і підвищеного попиту на товари і послуги з боку численних іноземців, які відвідають країну в "олімпійські" тижні. При цьому експерти попереджають, що даний показник може виявитися і нижчим, так як багато туристів, навпаки, волітимуть утриматися від відвідування королівства в дні олімпійських змагань, а потенційні транспортні проблеми також можуть істотно позначитися на показниках зростання. Незалежно від того, якими виявляться підсумкові цифри, експерти "Голдман Сакс" вказують, що зростання буде лише короткостроковим, і показники четвертого кварталу не будуть настільки ж оптимістичними.
ВВП Об’єднаного Королівства скорочувався протягом двох кварталів поспіль /0,3% в жовтні-грудні 2011 року та 0,3 відс в січні-березні цього року/, що класифікується як рецесія. При тому, що економіка країни ще не відновилася до показників 2007-2008 років, подібний спад після потепління, поліпшення позначає вже подвійну або W-подібну рецесію. Управління національної статистики ще не публікувало даних за квітень-червень цього року, проте, за попередніми розрахунками, за вказаний період падіння ВВП склало 0,2 відс. у зв'язку із затяжними вихідними днями з нагоди святкування 60-річчя перебування Єлизавети II на троні.
В "Голдман Сакс" також застосували доступні її аналітикам технології моделювання, щоб спрогнозувати, наскільки успішним буде виступ британської збірної на XXX літній Олімпіаді. Статистика показує, що збірна країни - господині Ігор виступає значно успішніше, ніж зазвичай. Таким чином, олімпійці з Великобританії можуть розраховувати на 65 комплектів медалей, з яких 30 будуть золотими. На Іграх в Пекіні британські атлети завоювали 47 комплектів. Американські фінансисти пророкують перемогу за кількістю золотих нагород збірній США /37/, на друге місце поміщають збірну КНР/33/, російським же спортсменам, відповідно до їх підрахунків, дістанеться лише четверте місце - 25 золотих медалей.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас