У Таджикистані створили інтернет-спецназ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таджикистані створили інтернет-спецназ

679
При Службі зв'язку Таджикистану створена спеціальна група, яка займатиметься моніторингом коментарів в інтернеті. Про це, як повідомляє Central Asian News, заявив начальник Служби зв'язку Бег Зухуров.
Зухуров зазначив, що, коментуючи новини і статті в інтернеті, користувачі нерідко "допускають нецензурні слова щодо відомих в республіці особистостей, всіляко ображають і зводять наклеп". Метою групи буде виявлення тих коментаторів, які "цілеспрямовано обливають брудом гідних людей".
"Ми вже виявили кілька таких осіб. Це вузьке коло людей, які під різними ніками займаються цією непристойною справою", - повідомив керівник Служби зв'язку.
Як передає "Азія-Плюс", чиновник також заявив, що автори образливих коментарів отримують гроші від ворогів таджицького народу. "Це бізнес окремих людей, які продають батьківщину за гроші, - сказав він. - Кожен громадянин, що поважає себе, зобов'язаний боротися з такими людьми".
У той же час начальник Служби зв'язку не уточнив, якому саме покаранню будуть піддавати авторів образливих коментарів. "Я цього не знаю, напевно їх будуть... направляти на правильний шлях", - сказав чиновник.
Формально за наклеп і образу в Таджикистані передбачено покарання у вигляді штрафу (раніше вони кваліфікувалися як кримінальні злочини, проте недавно були переведені в категорію адміністративних правопорушень).
Образливий коментар, залишений на тому чи іншому сайті, може також служити підставою для блокування цього ресурсу. Так, в червні Службою зв'язку був заблокований сайт "Азії-Плюс" (через коментар, залишений одним з читачів). Після того, як запис було видалено, сайт розблокували. Раніше, на початку березня, в Таджикистані був заблокований доступ до Facebook. Це сталося після того, як в інтернеті з'явилася стаття про можливість "революції" в республіці, а користувачі в соціальних мережах почали її обговорювати.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас