Американці оцінили втрати Росії через посуху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці оцінили втрати Росії через посуху

Аграрний ринок
516
Міністерство сільського господарства США опублікувало черговий прогноз щодо світового урожаю зернових. Американські чиновники очікують падіння виробництва пшениці, причому через посуху в степовій зоні Євразії більше від інших постраждають Росія, Казахстан і Китай.
Так, в Росії буде зібрано 49 мільйонів тонн пшениці, що на 4 мільйони тонн менше, ніж очікувалося в червні. В результаті експорт цієї культури скоротиться до 12 мільйонів тонн. Що стосується глобального збору пшениці, то цей прогноз зменшено на 7 мільйонів тонн - з 672 до 665 мільйонів тонн.
Як пишуть "Ведомости", в російському Мінсільгоспі прогноз останній раз змінювався в червні. Загальний урожай зернових тоді оцінили в 85 мільйонів тонн проти очікуваних раніше 94 мільйонів тонн.
У той же час поки врожайність істотно нижча, ніж рік тому - 24,5 центнера з гектара, тоді як в 2011-му вона становила 40,7 центнера з гектара. Видання, втім, уточнює, що зараз йде збирання з найбільш постраждалих від посухи полів.
Вартість бушеля на Чиказькій товарній біржі на початку червня підскочила на чверть до 8 доларів за бушель (близько 23 центів за літр). У портах Чорного моря пшениця 4 класу продавалася майже за 9 тисяч рублів за тонну.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас