S&P оцінило інфляцію в Україні на рівні 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P оцінило інфляцію в Україні на рівні 6%

Казна та Політика
274
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors оцінює інфляцію в Україні в 2012 році на рівні 6%.
Як наголошується, в наступні роки - 2013, 2014 і 2015 - агентство прогнозує прискорення інфляції до 11%.
Примітно, що такі очікування аналітиків йдуть врозріз з інформацією Держстату, згідно з якою інфляція в Україні за 6 місяців 2012 року склала 0,1%, а в червні Держстат зафіксував дефляцію 0,3%.
Зазначимо, що також відрізняються дані щодо безробіття - S&P оцінює його в 2012 році на рівні 8%, при цьому за офіційною інформацією, в травні безробіття в Україні склало всього 1,7%.
На думку агентства, основні завдання України - поліпшення ділового середовища і поглиблення приватного сектора.
"Основними завданнями країн, що мають рейтинг категорії B, є поліпшення ділового середовища і поглиблення приватного сектора. Ми вважаємо, що для України ці дві проблеми є більш гострими, ніж для інших країн групи порівняння. Ризик України як країни - найвищий серед порівнянних країн (Грузія, Білорусь, Аргентина, Боснія і Герцеговина, Ліван), хоча він заснований всього на двох показниках. Одначе високий рівень корупції в Україні, а також оцінка, відповідно до якої Україна має найбільш несприятливі умови для відкриття і ведення власного бізнесу, відповідає нашій думці про несприятливий діловий клімат цієї країни", - відзначає S&P.
Нагадаємо, рівень безробіття в Україні, що розраховується за світовими стандартами, виявився в рази вищим від офіційних даних.
Також відзначимо, що в середині березня S&P знизило прогноз щодо суверенних кредитних рейтингів України до "негативного".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас