Іспанія вводить жорстку економію: ріст податків, скорочення допомоги, відмова від бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія вводить жорстку економію: ріст податків, скорочення допомоги, відмова від бонусів

Казна та Політика
676
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оприлюднив у середу новий пакет заходів, спрямованих на скорочення бюджетного дефіциту, загальним обсягом 65 мільярдів євро, повідомляє агентство Bloomberg.
Це вже четвертий пакет заходів бюджетної економії, схвалений іспанським урядом за сім місяців роботи. Він передбачає, зокрема, збільшення податку з продажів до 21% з 18%, скасування податкових вирахувань для покупців житла, скорочення допомоги з безробіття, консолідацію регіональних органів влади, а також відмову від щорічних бонусів для деяких категорій держслужбовців.
"Я знаю, що заплановані заходи не є приємними, проте вони необхідні, - заявив Рахой, виступаючи в парламенті в середу. - Ми в надзвичайно серйозній ситуації".
Обсяг цих заходів більш ніж удвічі перевищує спочатку оголошені скорочення.
Під час виборчої кампанії Рахой заявляв, що виступає проти підвищення податку на додану вартість, до якого вдався попередній уряд, він обіцяв зберегти купівельну спроможність пенсіонерів і заперечував можливість зниження допомоги з безробіття.
Дефіцит бюджету Іспанії за перші п'ять місяців 2012 року складе 3,41% ВВП, наблизившись до запланованих на весь рік 3,5% ВВП.
У вівторок міністри фінансів європейських країн домовилися надати Іспанії додатковий рік на зниження бюджетного дефіциту.
Заступник голови Європейської комісії з валютних питань та економіки Оллі Рен заявив, що термін остаточної корекції бюджетного дефіциту для Іспанії перенесено на 2014 рік, коли від неї чекають результату 2,8% ВВП.
При цьому Мадрид повинен строго дотримуватися бюджетних цілей 2012 року і зобов'язується до кінця липня затвердити бюджетний план на 2013-2014 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас