Білорусь буде продавати історичні будівлі по 12 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь буде продавати історичні будівлі по 12 доларів

Казна та Політика
551
Міністерство культури Білорусі підготувало проект указу, згідно з яким занедбані історичні будівлі будуть пропонуватися інвесторам за одну так звану базову величину (в даний час вона становить 100 тисяч білоруських рублів, або близько 12 доларів). Про це заявив начальник управління з охорони історико-культурної спадщини Мінкультури країни Ігор Чернявський.
Під закинутими в законі маються на увазі будівлі, які не використовуються більше двох років або використовуються не за призначенням. При цьому за одну базову величину придбати об'єкти можна буде лише за відсутності на них попиту з боку учасників аукціонів (в іншому випадку вони будуть продані на традиційних торгах).
На думку чиновників, нова схема дозволить стимулювати інтерес інвесторів до відновлення старовинних будинків, насамперед родових садиб. Передбачається, що після реконструкції будівлі будуть використовуватися під готельні та рекреаційні цілі. Перелік родових садиб, які пропонується передати інвесторам на пільгових умовах, уже сформований.
Раніше за те, щоб передавати інвесторам за символічну плату занедбані родові садиби, виступило Міністерство спорту і туризму. У відомстві пропонували зобов'язати власників як мінімум п'ять років використовувати історичні об'єкти в туристичних цілях.
Схему залучення інвесторів для реставрації пам'яток архітектури, що знаходяться у федеральній власності, розробило і Міністерство культури Росії. За проведену реконструкцію орендарям пропонується робити 30-відсоткову знижку від спочатку обумовлених ставок.
З початку поточного року своя схема реставрації аварійних пам'яток діє в Москві. Будинки виставляються на торги і з переможцем укладається орендний договір терміном на 49 років. Протягом п'яти років орендар зобов'язаний провести ремонт на час якого ставка буде відповідати встановленій на аукціоні. Після прийому робіт департаментом культурної спадщини ставка знижується до символічної (1 рубль за квадратний метр на рік).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас