Уряд суттєво знизив запозичення - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд суттєво знизив запозичення - НБУ

Казна та Політика
793
Протягом останнього часу суттєво знизилась вартість запозичень уряду. Про це заявив керівник Групи радників Голови Національного банку України Валерій Литвицький під час проведення Інформаційної зустрічі з представниками засобів масової інформації на тему “Статистичні продукти Національного банку: можливості для користувачів”, що відбулась у Національному банку України 6 липня 2012 року.
“Ще в травні ставки наших облігацій, які розміщуються за кордоном, перевищували 11%. Зараз майже на рівні 9%. Це означає, що в світі є розуміння того, що Україна успішно проходить період від уповільнення економіки в IV кварталі минулого року через стабілізацію в перших кварталах нинішнього і до невеликого прискорення, про що говорить травнева статистика”, - зазначив Валерій Литвицький.
За його словами, на цей час фінансовий ринок України характеризується стабільністю: “Ми не тільки продаємо валюту, але і купуємо її. Стрімко розвивається співпраця українського центрального банку з провідними центральними банками країн світу. Нагадаю, що під час останнього візиту Голови Національного банку України Сергія Арбузова до Китайської Народної Республіки був підписаний трирічний договір в валютному свопу у розмірі 2,36 млрд. доларів США”.
Крім того, Валерій Литвицький зазначив, що ті незначні коливання валютного курсу, які спостерігаються останнім часом, – цілком нормальне явище для розвиненої економіки. “Резерви для того і накопичуються, щоб їх свого часу витрачати. Ми також робимо чисту кредитну емісію для купівлі валюти тоді, коли треба, і в тих обсягах, в яких потрібно”, - додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас