Нацбанк отримав право на ведення реєстру платіжних систем та їх відстеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк отримав право на ведення реєстру платіжних систем та їх відстеження

357
Національний банк України зможе відстежувати діяльність платіжних систем, проводячи їх моніторинг, оцінку на відповідність вимогам українського законодавства та міжнародних стандартів, а також за необхідності даючи вказівки та рекомендації і застосовуючи заходи впливу від штрафів, призупинення надання окремих видів послуг до повної заборони роботи.
Такі нові повноваження НБУ отримав відповідно до закону "Про депозитарну систему", схваленого 6 липня і оприлюдненого в п'ятницю, в який вони були внесені під час другого читання з ініціативи голови ради Нацбанку народного депутата Ігоря Прасолова.
Згідно з документом, Нацбанк також буде вести реєстр платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.
Крім того, НБУ отримав право встановлювати такі категорії важливості платіжних систем: системно важливі, важливі та соціально важливі, а також вимоги до них.
Як повідомлялося, Нацбанк 21 червня цього року вніс до парламенту законопроект про функціонування платіжних систем і розвиток безготівкових розрахунків (№10656). Він був схвалений у першому читанні 5 липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас