Свідок заявив у суді, що Луценка підставили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свідок заявив у суді, що Луценка підставили

Кримінал
557
Екс-заступник начальника департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Михайло Вершняк вважає, що колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка підставили, передавши йому на підпис постанову про продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентина Давиденка в рамках розслідування справи за фактом отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка. Про це він сказав під час допиту на судовому засіданні.
"Коли 3 серпня 2009 року було винесено постанову про закриття (ОРС проти Давиденка) і затверджено заступником міністра, необхідно було винести нову постанову про заведення нової ОРС (а не виносити постанову про продовження старої до 18 місяців; підписання таких документів вимагає підпису міністра) і, таким чином, не було б необхідності, щоб міністр підписував цей документ. Термін (стеження) повинен був йти по новому, я вважаю, що його (Луценка) просто тупо підставили", - сказав свідок.
Він зазначив, що Луценко детально не знав обставин даної ОРД і припустив, що екс-міністру могли спеціально підсунути цей документ для підпису.
На думку Вершняка, працівники міліції Олег Павленов і Володимир Тарасенко, які також є фігурантами цієї справи, не могли самостійно ухвалювати рішення з такої важливої справи і, швидше за все, виконували чийсь незаконний наказ.
У той же час свідок додав, що ОРД проти Давиденка в цілому було заведено незаконно, оскільки в розпорядженні правоохоронців було мало даних про можливу причетність цієї людини до отруєння Ющенка.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура звинувачує екс-міністра в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас