Регіонал: Російськомовні регіони годують всю Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал: Російськомовні регіони годують всю Україну

4495
Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що ті області, які розмовляють російською мовою, годують решту України.
Про це Кисельов заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи висновок Міністерства фінансів про те, що впровадження мовного закону буде коштувати державі від 12 до 17 мільярдів гривень на рік.
"Я хочу сказати вам, що я завжди йшов у вашу студію із задоволенням, і як ви знаєте, говорив завжди українською мовою. Але враховуючи те, що тиск викликає протидію, я змушений перейти на російську", - заявив регіонал.
"Я наведу дуже коротку довідку. Області, які є областями-донорами: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська області. Це ті, які самодостатні і годують інші області", - зазначив він.
"А тепер перераховую ті, які дотаційні: Волинська - на 49% відсотків забезпечена, на 50% Закарпатська, на 53% Івано-Франківська, на 66% Львівська, на 53% Рівненська. Я до чого веду: ті, хто розмовляють російською мовою, годують іншу частину України", - упевнений Кисельов.
Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада схвалила резонансний закон про мовну політику, який суттєво підвищує статус російської мови в Україні. Після цього біля будівлі Українського дому зібралися громадяни, на думку яких цей закон є загрозою для української мови.
Відзначимо, що доля закону залишається під питанням, оскільки спікер парламенту Володимир Литвин відмовився його підписувати, пославшись на процедурні порушення під час його схвалення. Вчора, 6 липня, Верховна Рада закрила десяту сесію, проте регіонали не відкидають проведення позачергової сесії в кінці липня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас