Німецькі економісти розкритикували Меркель за допомогу єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі економісти розкритикували Меркель за допомогу єврозоні

513
160 німецьких економістів написали колективний лист, звинувативши канцлера Німеччини Ангелу Меркель в помилкових рішеннях щодо підтримки євро і порятунку від дефолту країн єврозони, ухвалених на останньому саміті ЄС. Про це пише Die Welt.
Зокрема, економісти вважають неприпустимим використання європейського стабілізаційного фонду для прямої підтримки банків, що опинилися в скрутному фінансовому становищі. Вони також заявили Меркель, що неспроможним банкам слід дозволити збанкрутувати.
Група фахівців, серед яких виділяються голова впливового інституту Ifo Ханс-Вернер Зінн і статистик Вальтер Крамер, також відзначили, що врешті-решт ці кроки не врятують ні євро, ні економіку єврозони в цілому. Таким чином лише субсидуються найбільші банки Уолл-Стріт і лондонського Сіті.
Цікаво, що раніше Меркель піддавалася жорсткій критиці за надто обережний підхід до вирішення проблем єврозони. Зокрема, інвестор Джордж Сорос заявляв, що влада Німеччини має більш активно підтримувати кризові країни і робити зусилля для більшої фінансової інтеграції, зокрема, випустити спільні європейські облігації.
При цьому варто відзначити, що рейтинг Ангели Меркель в самій Німеччині виріс влітку 2012 року до максимального за останні 3 роки рівня. Схвалюється насамперед її обережна політика в подоланні європейської кризи.
Німеччина є найбільшою економікою єврозони, а її боргові зобов'язання вважаються найбільш надійними. Вважається, що розвиток подій в борговій кризі в Європі багато в чому залежить від позиції Берліна.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас