Одна з найбагатших жінок Росії - дружина Лужкова, покинула країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбагатших жінок Росії - дружина Лужкова, покинула країну

1176
Дружина екс-мера Москви Юрія Лужкова, одна з найбагатших жінок Росії Олена Батуріна покинула країну.
Як повідомив адвокат Батуріної, вона полетіла з Москви в понеділок, як і планувала. При цьому, куди вирушила дружина Лужкова і чи має намір вона повертатися, не повідомляється.
Напередодні Олена Батуріна була допитана Слідчим департаментом МВС РФ щодо викупу у 2009 році московським урядом додемісії Банку Москви.
Як зазначається в повідомленні відомства, сума операції склала 15 мільярдів рублів, а більшу частину коштів, приблизно 13 мільярдів рублів, банк направив на кредитування ЗАТ Прем'єр Естейт. Пізніше кошти в розмірі 12 мільярдів рублів опинилися на рахунках ЗАТ Інтеко, яким володіла Батуріна.
За словами адвоката Батуріної, у слідства не виникло додаткових запитань до його підзахисної.
Відповідно до чинного російського законодавства та міжнародних договорів, Батуріній було надано імунітет, який гарантує їй можливість безперешкодно покинути межі Росії протягом 15 діб.
Нагадаємо, у справі Банку Москви також проходить сам колишній мер російської столиці Юрій Лужков, звільнений в 2010 після конфлікту з Дмитром Медведєвим. У листопаді минулого року після одного з допитів він допустив можливість того, що розслідування справи може закінчитися для нього плачевно.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас