Депутати підтримали соцініціативи Януковича щодо здешевлення іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати підтримали соцініціативи Януковича щодо здешевлення іпотеки

Нерухомість
668
Верховна рада схвалила закон "Про реалізацію соціальних ініціатив президента щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів". За законопроект в цілому проголосували 256 народних депутата з 268, що зареєструвалися в залі.
Законом встановлюється, що в державному бюджеті на 2013-й і наступні роки передбачаються витрати на компенсацію відсотків виплачуваних банком або іншою фінансовою установою за кредитами, отриманими громадянами на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.
Інвестування та фінансування будівництва об'єктів, що здійснюється за бюджетними програмами, які передбачають надання громадянам державної підтримки на будівництво або придбання житла, може здійснюватися шляхом підписання між замовниками будівництва та громадянами договору купівлі-продажу майнових прав на квартири в об'єктах незавершеного будівництва.
Право оренди земельної ділянки засвідчується договором оренди землі або договором відчуження права оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону. Право на оренду земельної ділянки державної або комунальної власності не може бути відчужене її орендарям, іншим особам, внесено до статутного капіталу, передано в заставу, крім передбачених законом випадків. Право на оренду земельної ділянки державної або комунальної власності із земель житлової або громадської забудови, на яких розпочато будівництво, може бути відчужене орендарем без згоди орендодавця на термін і на умовах, визначених початковим договором оренди.
Відчужене право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації в установленому законом порядку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас