Бразилія буде проводити валютні інтервенції - щоб стримати зміцнення реала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія буде проводити валютні інтервенції - щоб стримати зміцнення реала

Казна та Політика
280
Директор з монетарної політики ЦБ Бразилії Альдо Мендес заявив, що його відомство готове продовжити скуповувати долари на валютному ринку, щоб стримати зміцнення реала.
Інтервенції будуть проводитися на ринку ф'ючерсів, оскільки, на думку регулятора, у цьому сегменті ринку спекулянти особливо активні. "Напрямок руху валютного ринку визначається в сегменті похідних інструментів. Якщо ми відновимо інтервенції, то вони будуть на ф'ючерсному ринку", - зазначив Мендес.
Минулого тижня реал серйозно зміцнився відносно долара на тлі корекції на фондових ринках. На початку року ЦБ призупинив інтервенції на валютному ринку, які він проводив з 2010 р, так як реал демонстрував тенденцію до послаблення. Тепер, коли інвестори знову проявляють інтерес до ризикованих активів, ситуація може змінитися.
Мендес не вказав, які рівні захищатиме ЦБ, але зазначив, що коли котирування пари долар/реал опускаються нижче рівня 2,00, промисловість починає почувати себе гірше. "Становище промислових підприємств залишається складним. Уряд хотів би бачити зміцнення долара", - мріє представник Центробанку.
Дані, що вийшли у вівторок, підтверджують побоювання регулятора: обсяг промислового виробництва в країні в травні знизився на 0,9%, в порівнянні з квітнем.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас