Українцям радять запастись доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям радять запастись доларом

Валюта
16361
У липні найвигідніше купувати долар. Різких стрибків на валютному ринку України експерти не прогнозують, але вважають, що вигідніше все ж тримати заощадження в американській валюті і на короткостроковому депозиті в банку.
"Чекати зміцнення курсу євро ми не можемо. Він буде або триматися, або слабшати відносно долара. Що стосується національної валюти США, то вона буде в дефіциті. Тому гривня відносно долара в таких умовах буде слабшати, а якими темпами - залежить від валютної політики НБУ. Так що мої рекомендації очевидні", - відповів на запитання Фокус.ua, в чому українцям вигідніше зберігати свої гроші, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
Фінансовий аналітик Ерік Найман також ставить на долар і на короткострокові внески. "Залишати вдома гроші - це слабкий вибір, тому що втрачається їх прибутковість. Частково купувати долари вже варто. Про всяк випадок. Перестрахуватися", - сказав він Фокус.ua.
А ось керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко, навпаки, радить українцям тримати свої заощадження в гривні.
"До кінця місяця долар буде стабільний. До деякого збільшення вартості долара може привести закінчення Євро-2012, але тиск на гривню навряд чи буде значним. З точки зору математики, депозити в гривні більш привабливі, ніж в доларах США. Тобто зараз ми віддаємо перевагу гривні. Але для тих людей, які схильні до панічних настроїв, можна залишити частину заощаджень в доларі", - зазначив експерт.
Що стосується євро, Микола Івченко не радить українцям поспішати його купувати. "Стрибок ціни євро в п'ятницю і 2 липня пов'язаний з тим, що лідери єврозони намагаються щось зробити, розширили повноваження фонду європейської стабільності. Одночасно залишаються невирішеними деякі важливі питання. Тому ми припускаємо, що вартість євро ще може знизитися", - припустив в коментарі Фокус.ua Микола Івченко.
"Тому ми віддаємо перевагу гривні. Але не просто гривні, а саме депозиту в національній валюті, тому що просто так тримати гроші в гривні немає сенсу, потрібно, щоб вони працювали", - додав він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас