Французька поліція провела обшук в будинку та офісі колишнього Президента країни Саркозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька поліція провела обшук в будинку та офісі колишнього Президента країни Саркозі

Кримінал
788
Французька поліція провела обшук в будинку та офісі екс-Президента країни Ніколя Саркозі в рамках розслідування справи про незаконне фінансування президентської кампанії в 2007 р. Офіс юридичної компанії Arnaud, Claude & Co., акціями якої володіє Саркозі, також був обшуканий.
Тим часом французька преса пише, що обшуки були проведені також в будинку дружини екс-президента Карли Бруні-Саркозі.
Офіційних коментарів з приводу цієї інформації поки не надходило.
Міністерство юстиції Франції підозрює Саркозі в незаконному отриманні коштів, які були спрямовані на фінансування виборчої кампанії в 2007 р. Мова може йти про суму близько 150 тис. євро.
Раніше повідомлялося, що Саркозі буде викликаний для дачі свідчень у кількох справах після припинення дії "президентського імунітету". Саркозі втратив президентську недоторканність в середині червня 2012 р., через місяць після того, як обраний президент Франсуа Олланд склав присягу.
На думку експертів, найбільш небезпечною з точки зору ймовірності отримання обвинувального вердикту є справа, пов'язана зі спадкоємицею компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур. За версією звинувачення, найбагатша жінка Франції незаконно спонсорувала виборчу кампанію Саркозі в 2007 р.
Іншим важливим епізодом у звинуваченнях проти Саркозі є "Справа Карачі", в якій фігурують знайомі французького Президента, що брали участь в корупційних схемах і одержували "відкати" при постачаннях зброї до Пакистану.
Крім цього, останнім часом на адресу Саркозі часто звучали звинувачення в отриманні грошей від убитого екс-диктатора Лівії Муаммара Каддафі. Проте ця інформація поки не отримала офіційного документального підтвердження.
Саркозі відкидає всі пред'явлені йому звинувачення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас