Колесников: За час Євро-2012 Україну відвідали 2 млн туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: За час Євро-2012 Україну відвідали 2 млн туристів

Казна та Політика
465
За час проведення фінальної частини Євро-2012 Україну відвідали майже два мільйони іноземних гостей. Про це в інтерв'ю італійському виданню Il Sole 24 Ore повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников, передає інформаційний центр "Україна-2012".
"За нашими підрахунками, Україну під час Євро-2012 відвідали 1,8 млн іноземних гостей", - сказав Колесников.
За його словами, кожен гість залишив в Україні в середньому 400 дол, тобто в цілому уболівальники витратили близько 1 млрд дол. Нагадаємо, раніше міністр заявляв, що Україна під час Євро-2012 заробить на туризмі 1,3-1,5 млрд дол.
Віце-прем'єр підкреслив, що Україна продемонструвала здатність організовувати на високому рівні масштабні події і представила себе світові з найкращого боку. "Успіх чемпіонату разом з організаторами повинні розділити прості українці, які всіляко допомагали численним гостям. Ми продемонстрували свою здатність організувати третю за величиною спортивну подію після Олімпійських ігор та чемпіонату світу з футболу", - підкреслив Колесников.
Раніше міністр повідомляв, що під час Євро-2012 в Україну щодня приїжджає на 90 тис. або на 43% туристів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Всього в період проведення Євро-2012 з 5 червня до 1 липня український кордон перетнули 8,5 млн іноземних громадян і 2 млн транспортних засобів. Тільки за один день - 1 липня - кордон перетнули 360 тис. осіб.
За даними київської влади, під час проведення Євро-2012 щоденний пасажиропотік в Києві збільшився на 50-60 тис. осіб, а в готелях Києва проживали понад 100 тис. осіб. У Донецьку на матчах фінальної частини Євро-2012 побували близько 300 тис. уболівальників. Фінальний матч Євро-2012 на стадіоні "Олімпійський" в Києві 1 липня відвідали 54 тис. уболівальників, більше 14 тис. - громадяни закордонних країн, Італії та Іспанії. Для забезпечення охорони громадського порядку вулиці навколо стадіону "Олімпійський" і прилеглу до фан-зони територію патрулювали близько 1,5 тис. правоохоронців. А всього в день проведення фінального матчу громадський порядок у столиці охороняли близько 7,3 тис. правоохоронців.
При такому напливі туристів, особливо з огляду на нестриманість футбольних уболівальників і їх пристрасть до випивки, можна було побоюватися сплеску порушень громадського порядку. Однак цього не сталося. Українські правоохоронні органи за період проведення футбольного чемпіонату склали всього 15 адміністративних протоколів проти іноземних уболівальників. Разом з тим, правоохоронці порушили 45 кримінальних справ проти громадян України, які здійснювали протиправні дії відносно іноземних вболівальників, зокрема, крадіжки і хуліганські дії.
Нагадаємо, 1 липня, в Києві відбувся фінал Євро-2012.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас