Кіпр видав допомогу найбільшим банкам країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр видав допомогу найбільшим банкам країни

Казна та Політика
372
Уряд Кіпру провів рекапіталізацію найбільших фінорганізацій країни. Про це повідомляється в прес-релізі Міністерства фінансів, розміщеному на 4-traders.com.
Держава купила акції Cyprus Popular Bank на суму 1,8 мільярда євро. Ще 592 мільйони євро було спрямовано на збільшення капіталу Bank of Cyprus.
Кіпр став п'ятою країною ЄС після Греції, Ірландії, Португалії та Іспанії, яка попросила фінансову допомогу у керівництва Євросоюзу і МВФ. Фінансовий сектор держави перебуває у важкому становищі: місцеві банки серйозно постраждали через боргову кризу в Греції.
25 червня Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Кіпру до "сміттєвого рівня" - з "ВВВ" до "BB+" з "негативним" прогнозом. Аналітики агентства підрахували, що загальний обсяг допомоги тільки фінансовому сектору країни може скласти до 6 мільярдів євро. В такому випадку, на думку Fitch, борг Нікосії перевищить 100 відсотків ВВП. Найбільші побоювання аналітикам вселяють Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank і Hellenic Bank, портфелі яких обтяжені грецькими активами. Раніше "сміттєвий" рейтинг Кіпру також присвоїли S&P і Moody's.
За різними оцінками, загалом Кіпру зараз необхідно 10-12 мільярдів доларів, тоді як ВВП острова становить 18 мільярдів доларів. Як додаткові джерела фінансування Нікосія розглядає також можливість допомоги з боку Москви. В минулому році Росія виділила Кіпру пільговий кредит у розмірі 2,5 мільярда євро.
ЗМІ середземноморського острова повідомляли в червні, що уряд країни планує попросити у РФ ще одну позику в розмірі 5 мільярдів доларів. 28 червня міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявляв, що офіційного запиту з Нікосії з приводу кредиту не надходило. 29 червня заступник офіційного представника кіпрського уряду Хрістос Хрістофідіс підтвердив, що переговори про допомогу з Росією ведуться на "найвищому рівні", також очікується відповідь КНР..
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас